Energielabels ook in Tiendeveen onmisbaar.

 

Alle wasmachines die zijn bij ons in de winkel in Tiendeveen voorzien van de nieuwe energielabels. Voorheen werden de verschillende energieklassen van wasmachines aangeduid met de labels A t/m G, de wasmachines met een A label was de meest zuinige en die met de G de minst zuinige. Doordat er steeds meer wasmachines op de markt kwamen die steeds zuiniger werden was het A label niet meer genoeg voor de zuinige wasmachines. Had je een wasmachine die 10% zuiniger was dan één met A-label kreeg toen het Label A+ en een machine die 20% zuiniger was kreeg energielabel A++. En A+++ betekende zelfs dat de wasmachine 30 % zuiniger was dan één met A-label. De wasmachines zijn vandaag de dag nóg zuiniger geworden.

Het water- en energieverbruik wordt nu ook op de nieuwe energielabels vermeld per jaar in plaats van per cyclus. Van de nieuwe energielabels is de tekst vervangen door icoons die in één oogopslag voor iedereen te begrijpen zijn. Zoek jij een nieuwe wasmachine en je weet je niet precies waar op te letten? Hieronder alvast wat om over na te denken voor je bij ons in de winkel komt, of in onze online webshop gaat bestellen.

Wordt het voorlader of bovenlader?
Het eerste punt waarop je een selectie zou moeten maken is niet de prijs maar of het een voorlader of een bovenlader wordt. Elke wasmachine is voorzien van een opening, bij de ene machine zit die aan de voorkant en dat noemen we een voorlader. Bij een andere machine zit er een klep aan de bovenkant en dat heet een bovenlader. De voorlader gebruikt minder water dan een bovenlader en kent het gemak dat er bovenop een wasdroger geplaatst kan worden. Consumenten die kiezen voor een bovenlader doen dit op de eerste plek omdat omdat ze te weinig ruimte hebben. De standaard afmetingen van een bovenlader is 85 of 90 cm bij 40 x 60 cm. Er zijn voldoende mogelijkheden in type's waardoor er altijd een bovenlader is te vinden die bij je wensen past.