Wat is witgoed en wat bruingoed?

 

Witgoed is een naam die men in de volksmond gebruikt voor de diverse huishoudelijke apparaten. Witgoed apparaten zijn allemaal afhankelijk van elektriciteit. Enkele voorbeelden van witgoedapparatuur zijn koelkasten, wasmachines, diepvriezers, afwasmachines en droogmachines. Deze apparaten worden hoofdzakelijk gebruikt voor het dagelijks huishouden, en men noemt   witgoed ook wel huishoudelijke apparatuur. Huishoudelijke apparaten waren in het verleden veel  wit, maar tegenwoordig is ‘witgoed’ in bijna alle kleuren te verkrijgen voor door consumenten.

Hoewel witgoed eigenlijk een verouderde term is wordt deze nog wel regelmatig in de volksmond gebruikt. Winkels waar men huishoudelijke apparaten verkoopt worden ook nu nog witgoedwinkels genoemd en bent u bij Electronica Gigant Roelof Kats en zoon in Tiendeveen hiervoor aan het juiste adres.

Bruingoed is een verzamelnaam voor beeld en geluidsapparatuur. Hierbij kan je denken aan  televisietoestellen, radio’s, cd-spelers, geluidsboxen en andere beeld en geluidsinstallaties. Bruingoed is een oude term die komt uit de tijd dat televisies en radio’s een bruine kleur hadden. Om muziek of beeld af te spelen wordt er tegenwoordig veel gebruik gemaakt van computers en andere apparatuur die door onder de ICT sector vallen. Dat deze apparatuur ook beeld en geluid kunnen produceren zal deze ICT apparatuur niet door iedereen onder bruingoed worden gerekend. ICT apparatuur wordt door winkels ook wel grijsgoed genoemd, wat te maken heeft met de kleur die computers en aanverwante apparatuur vroeger hadden. ICT apparatuur is tegenwoordig net als televisies en radio’s in bijna alle kleuren door Electronica Gigant Roelof Kats en zoon te bestellen.

 

De volgende service kan je op rekenen :

- Roelof Kats en zoon bezorgt en repareert wanneer het u uitkomt.
- Roelof Kats en zoon rekent geen voorrijkosten!
- Roelof Kats en zoon biedt goede service.
- Roelof Kats en zoon bezorgt en sluit uw apparatuur vakkundig aan.
- Roelof Kats en zoon is een onafhankelijk reparateur voor alle merken.

 

Voor witgoed reparatie of een monteur in Aalden, Alteveer, Anholt, Balinge, Bruntinge, Dalerpeel, Drijber, De Krim, De Wijk, Echten, Elim, Fluitenberg, Fort, Garminge, Gees, Geesbrug, Gijsselte, Hollandscheveld, Hoogeveen, Kerkenveld, Koekange, Koekangerveld, Linde, Mantinge, Meppen, Nieuw Balinge, Nieuwe Krim, Nieuw Moscou, Nieuweroord, Noordscheschut, Oosterhesselen, Pesse, Ruinen, Schuinesloot, Slagharen, Spier, Steenbergen, Stuifzand, Ten Arlo, Tiendeveen, Veeningen, Wachtum, Westerbork, Wezup, Wijster, Witteveen, Zuidwolde, Zwartschaap, Zweeloo, Zwinderen bent u bij Roelof Kats en Zoon aan het juiste adres.